Stedendriehoek / Achterhoek

Mannen mishandelen conducteur, politie wil weten wie ze zijn

Aanzicht van station Zutphen.
© Google Streetview
ZUTPHEN - Een conducteur is twee weken geleden mishandeld op het station van Zutphen. Dat gebeurde na een opstootje bij de trappen richting de hal van het station. De politie wil weten wie verantwoordelijk zijn voor de mishandeling.
Het incident speelde laat op de avond, rond 23.30 uur. De politie in Zutphen laat via sociale media weten dat de conducteur bij een opstootje kwam bij de trappen. Daarna ging het mis en verlegden twee mannen de aandacht naar de conducteur, die ze mishandelden.

17 tot 21 jaar oud

De enige informatie die bekend is over de daders, is dat het twee mannen zijn in de leeftijd van 17 tot 21 jaar. Camerabeelden zijn er niet, dus hoopt de politie op informatie van het publiek. Wie meer weet over de mishandeling, of mogelijk beschikt over beelden van de situatie, wordt gevraagd zich te melden.

Vaker mishandelingen

Het incident van vrijdag 19 april is niet het eerste waarbij een conducteur slachtoffer is geworden. Vorig jaar november werd op het perron van station Veenendaal-De Klomp een conducteur in het gezicht gespuugd door een onbekende man, nadat hij de trein was uitgezet omdat hij niet over een kaartje beschikte.
Eerder, in juni vorig jaar, kreeg een conducteur op station Arnhem Centraal een karatetrap op zijn borst omdat een man in de trein zijn muziek hard had aanstaan en de conducteur daar iets van zei.
In april zette de NS overal in het land de treinen drie minuten stil, als protest tegen geweld jegens spoormedewerkers.
Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog: